Om mig

Jag som driver denna blogg heter Niklas och har alltid varit intresserad av marknadsföring. Att studera hur olika företag sprider sitt budskap och skapar uppmärksamhet kring sitt varumärke är fascinerande och kan göras på så många olika sätt. Många är de företag som har nått internationell stjärnglans tack vare just framgångsrik marknadsföring, och på samma sätt kan produkter, tjänster och företag helt rämna och gå under på grund av marknadsföringsmisstag och missriktad reklam. Traditionella annonser och reklamsnuttar på tv har på senare år fått skarp konkurrens av marknadsföring via sociala media som Facebook och Instagram, och terrängen har blivit än mer svårnavigerad och snårig. Det är idag lika lätt att göra katastrofala misstag inom marknadsföring som det är att skjuta i höjden och nå enorma framgångar, allt beroende på hur man positionerar sig och hur man kommunicerar med målgruppen. Allt detta är för mig otroligt intressant och något som jag vill förstå på ett djupare plan.

Om mig

Med en bakgrund inom just reklam och marknadsföring har jag erfarenhet från båda sidor av myntet, då jag varit både den som utfört olika marknadsföringskampanjer och samtidigt som privatperson tagit del av olika kampanjer både via traditionellt media och mer moderna kanaler. Det är intressant att notera hur vi människor kommer igång och fortfarande refererar till gamla kampanjer och reklamer såsom till exempel Ipren-mannen och Lotto-Åke. Hur kommer det sig att vissa företag lyckas ta sina produkter och sitt varumärke så pass långt att de blir en del av vår sociala kultur och slutar vara bara reklamer och annonser. När marknadsföringen blir kultur och när kulturen tar upp marknadsföringen, då sägs ett företag verkligen ha lyckats med sin kampanj eftersom de inte längre behöver betala för marknadsföringen – samhället fortsätter att prata och sprida informationen långt efter att kampanjen är över. Detta är mycket intressant och en spännande del av vårt samhälle idag, där information sprids till många människor med otrolig hastighet tack vare internets utbredning.

Denna blogg är till för dig som älskar marknadsföring lika mycket som jag. Här snackar vi ny och mer traditionell marknadsföring och reklam, vi pratar annonser och kampanjer och vi diskuterar vad som fungerar och vad som inte gör det. Jag brinner lika mycket för stora kampanjer som för små, och tycker att det är lika spännande med nytänkande annonser som med videoinslag på sociala medier för att föra fram ett budskap. Varmt välkommen till min blogg, jag hoppas du ska trivas.