Google Adwords

Vi har alla sökt efter information på Google och vet hur sällan det är man orkar scrolla ner i resultatlistan och fruktansvärt sällan man orkar klicka sig vidare in på sida nummer två av de visade resultaten. Att hamna högt upp i listan av resultat är därför väldigt viktigt för de webbplatser och sajter som vill synas och som vill dra besökare till sin sida. Ett nytt marknadsföringsverktyg på nätet är Google Adwords som är annonser på just sökmotorn Google. Det handlar helt enkelt om de små annonser som syns antingen till höger, högst upp eller längst ner på Google. De företag och webbplatser som syns här har betalat för att synas på just denna plats, till skillnad från sökresultaten som baseras på helt andra grejer. Man kan inte köpa sig till en första plats i listan av sökresultat, men man kan köpa en annonsplats för att synas på Google, och betalar då enbart när någon faktiskt klickar på annonsen. Det gör att Google Adwords är ett mycket smart, kostnadseffektivt och smidigt sätt att dra besökare till sin webbplats.

Google Adwords

Fördelen med Google Adwords är att du vet att de människor som ser din annons faktiskt är intresserad av din produkt eller i alla fall av din bransch och ditt ämnesområde. Om du ha en webbplats för hotell och semestrar kommer din annons att visas när människor söker på ord eller fraser som förknippas med just din verksamhet, vilket gör att du vet att de personer som exponeras för din annons är intresserade av just hotell i din del av världen. Detta gör att redan placeringen av annonsen har riktats mot rätt målgrupp på ett mycket effektivt sätt. Eftersom dock också bara betalar för de klick som annonsen faktiskt genererar är detta ett mycket kostnadseffektivt sätt att annonsera på nätet. Google Adwords och liknande typer av annonsverksamhet är en typ av marknadsföring som med all säkerhet är här för att stanna, och som kommer växa de kommande åren.